Zeytin Dalı Operasyonu Kamuoyu Açıklaması

Zeytin Dalı Operasyonu, Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamak, Suriye halkının can ve mal emniyetine katkıda bulunmak, ülkemizde yaşayan 3,5 milyon Suriyelinin kendi evlerine dönüp, huzur içinde hayatlarını sürdürmelerini sağlamak ve Suriye toprakları içinde terör örgütlerinin tasallutu altında inleyenlerin yardımına koşmak, amaçlarıyla yapılmaktadır.

Suriye topraklarının bir kısmı üzerinde bölge halklarının tarihî, kültürel ve sosyolojik gerçekleriyle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir yapı inşa edenleri engellemek, Türkiye’nin en tabii meşru hakkıdır.

Topraklarımıza roketler düşerken, bombalar patlatılırken, silahlar ateşlenirken, vatandaşlarımız camilerde, evlerinde, iş yerlerinde, sokaklarda yaralanırken, hayatlarını kaybederken, halkın içinde huzursuz yayılırken, Türkiye’nin daha başka ne yapmasını bekliyebilirler?

Atamız Osmanlı’dan beri, dünyadaki mazlumların yardımına koşan, yanında olan adeta sınırsız bir coğrafyanın umudu olan bu Millet, bizden binlerce kilometre uzaktaki Arakan Müslümanlarına bile sahip çıkarken, Hatay’ın, Kilis’in, Gaziantep’in hemen karşısındaki Suriye topraklarında yaşayan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerine sırtını nasıl dönebilir? Arkasında yüz milyonlarca kardeşinin duası olan bu Millet, bu onurlu duruşun bir bedeli varsa, onu da ödemeye hazırdır.

Operasyonun sürdüğü her geçen gün, şehid sayımızın artacağı yönde tehdit edenlere, bu milleti istiklal ve istikbal mücadelesinden geri çekilmeye razı etmeye çalışanlara sözümüz şudur: “Türk Milleti, Afrin’de çarpışan ordumuzun bize ihtiyaç duyduğu anda, cepheye gitmeye, bu küfre karşı, askerimizle omuz omuza savaşmaya ve Allah nasip ederse, gazi olmaya ve hatta şehid olmaya hazırdır ve inanırız ki, Allah yolunda öldürülenler, ölü değildirler, onlar diridirler.

Bu eksende, Beyaz Hareket Vakfı olarak, Türkiye’nin uluslarararası hukuk çerçevesinde gerçekleştirdiği bu operasyondaki haklılığının tartışılmaz olduğuna inanıyor, kalıcı barışı gerçekleştirmek ve terör temelli yapıları etkisiz hale getirmek amacıyla başlatılan bu temizlik harekatında, Türk Ordusunu müzaffer kılmasını Allah’tan niyaz ediyoruz.

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi, birbirimizi Allah için seveceğiz, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bu kardeşliğimizi böldürtmeyeceğiz, ezanımızı susturmayacağız, yolumuza emin adımlarla yürüyeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Kamoyuna saygıyla duyurulur.

Aydın İnci